Frivilligt netværk får ledige i arbejde

Ledige i Powerjobsøgerne kommer hurtigt i job. Hemmeligheden bag succesen er, at netværket stiller samme krav til sine medlemmer, som en arbejdsplads gør.

Af Julie Bundgaard

Den overfyldte opslagstavle med medlemmer i job, vidner om netværkets succes med at få medlemmerne i arbejde. Opslagstavlen hænger i Powerjobsøgernes afdeling i Ballerup.
Den overfyldte opslagstavle med medlemmer i job, vidner om netværkets succes. Denne opslagstavle hænger i Powerjobsøgernes afdeling i Ballerup.

Powerjobsøgerne er ligesom en arbejdsplads. Medlemmerne er kolleger, der er faste mødetider og beskrivelser for alle funktioner.

”Powerjobsøgerne er ikke en kaffeklub”, siger stifter Malene Gregaard Wilsly.

Der er konkrete mål for medlemmerne. 90 procent skal til jobsamtale inden for tre måneder. 50 procent skal være i job inden for seks måneder.

Den seneste statistik fra afdelingen i Rødovre overgår målene. Her var 87 procent i job efter seks måneders medlemskab.

Arbejdet i netværket skrives på CV’et
Alle medlemmer skal bidrage til netværket ved at lave powerwork i en arbejdsgruppe.

HR holder intromøder for nye medlemmer, IT hjælper med at oprette en LinkedIn-profil, og Kommunikation skriver nyhedsbreve.

Gennem powerwork vedligeholder og udvikler medlemmerne deres kompetencer. Og erfaringerne fra netværket skrives på CV’et, og bruges i jobsøgningen.

Charlotte Sommerlund (tv) og Cecilie Hatting søger job inden for kommunikation. Derfor har de valgt at arbejde for kommunikationsgruppen.
Charlotte Sommerlund (tv) og Cecilie Hatting søger job inden for kommunikation. Derfor har de valgt at arbejde for kommunikationsgruppen.

Medlemmerne tænker positivt om jobsøgning
“Netværket skal skabe jobsøgningsglæde. Det skal være spændende, udviklende og interessant at være jobsøgende,” siger Malene Gregaard Wilsly.

Og det synes powerjobsøger Tonny Rusbjerg, det er:

“I stedet for sidde hjemme i sofaen giver vi hinanden power her. Vi sparrer og tænker positivt om vores jobsøgning. Du kan prøve dine kompetencer af i grupperne, og vi dømmer ikke hinanden negativt.”

To powerjobsøgere fortæller om deres erfaringer med netværket:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Just another Mediajungle.dk site